Verpleegkunde

Het vak verpleegkunde staat niet stil. Nieuwe ontwikkelingen in de zorgtechnologie en andere zorginnovaties doen hun intrede. Dat maakt dat het vak verpleegkunde aan verandering onderhevig is, en dat er andere competenties nodig zijn. Er zijn landelijk en regionaal talrijke initiatieven om kwalificaties te actualiseren aan de gewenste praktijk en leerlingen toe te rusten voor de toekomst.

Opleiding tot MBO verpleegkundige branchegericht (BBL)

De 4-jarige opleiding vindt plaats in Eindhoven en is een samenwerking met GGZ Eindhoven, Novadic Kentron en ons opleidingsinstituut. De theorie wordt verzorgd in en door het SUMMA College en wordt branchegericht gegeven. Alle leerstof is toegeschreven naar de GGZ praktijk. De praktijkleerplaatsen bevinden zich in Venray en Venlo. De vereiste vooropleiding is: - diploma VMBO-TL of VMBO-GL of - diploma MAVO of - overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO/VWO.

Opleiding tot MBO verpleegkundige instroom of verkort (BBL)

Een 2-jarige opleiding uitsluitend bestemd voor deelnemers in het bezit van het diploma Verzorgende IG. Als je aan de opleiding begint, stroom je letterlijk het derde leerjaar MBO-verpleegkunde regulier in. Deze opleiding wordt in Venray bij Gilde Opleidingen gegeven. Na een introductie van 2 weken ga je direct in de praktijk aan de slag. Tijdens deze leerperiode loop je minimaal op 2 afdelingen stage.

BOL – school en stage

BOL is een combinatie van school en stage. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meer periodes stage. Die stage noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Naast je beroepsinhoudelijke ontwikkeling staat in je stage je persoonlijke ontwikkeling centraal. Je wordt begeleid door werkbegeleiders en praktijkopleiders

Verpleegkundigen en verzorgenden

Vincent van Gogh biedt een boeiende leeromgeving. Respect, veiligheid en openheid zijn onze kenwaarden voor een goed leerklimaat. Het opleidingsinstituut Vincent van Gogh biedt stageplaatsen aan voor verschillende MBO- en HBO- opleidingen:

  • Helpende Zorg & Welzijn, leerjaar 2
  • Verzorgende IG, leerjaar 3
  • MBO verpleegkunde, leerjaar 2, 3 en 4
  • HBO verpleegkundige, leerjaar 2, 3 en 4
  • Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, leerjaar 3 en 4.

Capaciteit:

Neem voor het actuele aantal beschikbare BBL- opleidingsplekken en stageplaatsen van bovengenoemde opleidingen rechtstreeks contact op met het BPV- of het praktijkbureau van je school/opleiding.

Meer informatie

Mevr. EHM Peeters
Tel.: (0478) 52 71 51
E-mail: hrm-opleidingen@vvgi.nl